Monday 3 September 2007

ΝΑΟΣ ΑΥΛΙΔΕΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ












4 comments:

ε said...

Συγχώρα την άγνοια μου, αλλά που βρίσκεται ο ναός αυτός;

Panos said...

Στην Αυλίδα (δίπλα στη Χαλκίδα), δίπλα σχεδόν στο εργοστάσιο τσιμεντοποιείας. Μπορείς να πας από δύο οδούς, η μία είναι λίγο μετά την Αυλίδα, από έναν μικρό δρόμο στα δεξιά (έχει πινακίδα), η δεύτερη είναι όπως πηγαίνεις για Χαλκίδα, λίγο πριν φτάσεις στη μεγάλη γέφυρα, στα αριστερά (έχει πάλι πινακίδα). Σε βγάζει πάλι στον ίδιο μικρό δρόμο που θα έβγαινες από την Αυλίδα.

Δυστυχώς ο ναός βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη από το "ελληνικό" κράτος, και η τσιμεντοβιομηχανία που βρίσκεται εκεί κοντά κάνει το κλίμα ακόμα χειρότερο. Οι νεοέλληνες δεν έχουνε αφήσει τίποτα όρθιο. Πήγαινε να τον επισκεφτείς (δεν έχει είσοδο και είναι περιφραγμένος αλλά μπορείς να τον δεις πολύ καλά από έξω) όσο προλαβαίνεις γιατί αυτοί είναι ικανοί να τον κάνουνε ασβέστη σε λίγα έτη.

Panos said...

Λάθος, η δεύτερη οδός είναι όπως πας για Χαλκίδα από τη μεγάλη γέφυρα, στα δεξιά (όχι στα αριστερά όπως είπα, σκεφτόμουνα την πρώτη φορά που τον επισκέφτηκα και είχα πάει όπως γυρνούσα από Χαλκία). Σε κάθε περίπτωση έχει κανά δυο πινακίδες που σε βοηθάνε. Θα πρέπει να περάσεις δίπλα από το εργοστάσιο τσιμεντοποιείας για να βγεις στο ναό. Την πρώτη φορά που πήγα μπερδεύτηκα γιατί φαίνεται ότι πηγαίνεις μέσα στο εργοστάσιο, αλλά τελικά περνάς από δίπλα (που φαίνεται ότι και αυτό το μέρος το έχονε καταστρέψει).

Βρομιστεράκι said...

Πάνο θα πρότεινα να γράφεις σε κάθε post που είναι το κάθε τι και πως μπορείς να πας... Θα μας διευκόλυνες όλους ><